Klimatyzacja, wentylacja
Akademia Lindab. W oparciu o wieloletnie doświadczenie, opracowaliśmy szeroką ofertę praktycznych i teoretycznych szkoleń. Program jest skierowany zarówno do firm, jak i osób prywatnych zainteresowanych poszerzeniem wiedzy z branży HVAC oraz systemów dachowych i elewacyjnych. Lindab Sp. z o.o. - światowy lider w dziedzinie produktów i systemów wentylacyjnych. Opracowujemy, wytwarzamy i dystrybuujemy kompletne systemy wentylacji a także urządzenia wentylacyjne i klimatyzacyjne. W naszym portfolio znajdują się uznane marki: Centrum Klima, Salda, Mistral, Galanz. Szczelność o podwyższonej klasie potwierdza precyzję wykonania naszych systemów wentylacyjnych. Jakość naszych produktów sprawia, że cieszą się one uznaniem naszych klientów zarówno w Polsce, jak również niemal 40 rynkach zagranicznych. Technologia używana  w procesie produkcji  wykorzystuje najnowsze rozwiązania czołowych włoskich, niemieckich oraz szwajcarskich producentów. Magazyn wyposażony w system wysokiego składowania pozwala na błyskawiczną realizację zamówień naszych Klientów.

Aktualności » 2013 » Październik

29 października 2013
Zmiany w Zarządzie Centrum Klima
W dniu 25.10.2013r. Lindab AB, właściciel Spółki, dokonał dalszych zmian w Zarządzie Centrum Klima.

Ze stanowiska Dyrektora Zarządzającego został odwołany Pascal Gelugne, którego powołano na stanowisko Menadżera Regionu Zachodniego Grupy Lindab.
Ze stanowiska V-ce Prezesa Zarządu odwołany został Wojciech Jakrzewski i z końcem października 2013 roku przechodzi na emeryturę.

Nowym Dyrektorem Zarządzającym, Prezesem Zarządu, został Kenneth Johnsson.

Kenneth Johnsson ma 63 lata i jest obywatelem Szwecji. Od zakończenia studiów, czyli od roku 1975, pracuje w Grupie Lindab. Był odpowiedzialny za produkcję, zakupy, kontroling, a także zajmował stanowisko dyrektora zarządzającego w kilku spółkach zależnych.

Na stanowiska Członków Zarządu powołani zostali: Piotr Wolak, Michał Wróblewski oraz Małgorzata Szerszeń – Krzywicka.

Piotr Wolak ma 33 lata. Jest absolwentem Politechniki Warszawskiej na kierunku Inżynieria Środowiska specjalizacja Ciepłownictwo, Ogrzewnictwo, Wentylacja. W Centrum Klima pracuje od 9 lat, w tym 4 lata na stanowisku Dyrektora ds. Handlowych. Posiada bogate doświadczenie w sprzedaży i zna doskonale branżę HVAC.

Michał Wróblewski ma 36 lat. Ukończył Politechnikę Warszawską na Wydziale MEiL, kierunek Energetyka Cieplna. W Spółce jest zatrudniony od 2007 roku. Do tej pory zajmował stanowisko Kierownika Produkcji. W nowej strukturze obejmie stanowisko Dyrektora Zakładu Produkcyjnego. Ma wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu produkcją, wdrażaniu nowych technologii oraz rozwoju produktów.

Małgorzata Szerszeń - Krzywicka ma 38 lat. Jest absolwentką Akademii Ekonomicznej w Krakowie, Wydział Zarządzania, specjalność Rachunkowość. W 2013 roku została ACCA Affiliate. W Centrum Klima zatrudniona jest od 2008 roku na stanowisku Dyrektora ds. Finansowych.  Posiada 15 letnie doświadczenie w rachunkowości, sprawozdawczości finansowej oraz wspieraniu zarządu w podejmowaniu decyzji.

© 1995-2019 Lindab Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Wentylacja, klimatyzacja, systemy kondycjonowania powietrza